Home
BOOR i-Magazine
Scholen
Intranet
zoeken

terug naar lijst

Docent Frans (1e/2e graads) - Libanon Lyceum


Met ingang van het nieuwe schooljaar zijn wij op zoek naar een docent Frans (1e en 2e graads uren).


Het Libanon Lyceum is een school voor openbaar voortgezet onderwijs, onderdeel van Stichting BOOR. De school heeft ca. 1400 leerlingen, verdeeld over de afdelingen voor mavo, havo, atheneum (vwo), gymnasium en Technasium en is gehuisvest in twee statige panden in de wijk Kralingen.


De onderbouwleerlingen krijgen op de locatie Mecklenburglaan les en de bovenbouwleerlingen op de locatie Ramlehweg. Het doel van de school is het verzorgen van ‘inspirerend onderwijs voor nieuwsgierige kinderen’. Het Libanon Lyceum wil een zorgzame school zijn, met duidelijke regels en een veilig leer- en werkklimaat.


Met ons onderwijsconcept Wereldklassen bieden wij inspirerend onderwijs voor nieuwsgierige kinderen. Leerlingen verdienen het om uitgedaagd te worden, door activerende didactiek, door variatie in werkvormen en door een relatie te leggen tussen de lesstof en de echte wereld, waardoor het onderwijs betekenisvoller wordt. Dat vraagt veel, zowel van onze collega’s als van de kinderen. Wij stellen hoge eisen en verlangen van de leerlingen een actieve leerhouding.


Op het Libanon Lyceum kan ook een technasiumopleiding gevolgd worden. Technasium is een formule voor beter bètaonderwijs voor havo en vwo, via het vak Onderzoek & Ontwerpen. In de gymnasiumklassen is technasium in de eerste twee leerjaren een verplicht onderdeel van het programma, in de havo/vwo-brugklassen is technasium een keuze. Voor de mavoleerlingen hebben wij samen met een aantal andere scholen een soortgelijk concept ontwikkeld: Bèta Challenge. Hierbij hoort het nieuwe examenvak Technologie & Toepassing.


Het Libanon Lyceum is een bloeiende school. De krachtige onderwijsconcepten trekken veel leerlingen aan. Dit brengt ook verwachtingen met zich mee. De lat ligt daarom hoog, zowel voor zittend als voor nieuw personeel. Wij hebben een voorkeur voor bevoegde docenten met enige ervaring, die onze onderwijsconcepten onderschrijven en in de lessen kunnen toepassen. Uiteraard bieden wij daarbij begeleiding.Nadere informatie en solliciteren:

Heeft u interesse in deze vacature, stuur dan uw CV en motivatiebrief naar sollicitatie@llr.nl t.a.v. Dhr. R. Paijens (locatiedirecteur).

Meer informatie over de school vindt u op www.libanonlyceum.nl

Geplaatst op:
16 april 2018

Reageer voor:
14 mei 2018

Met ingang van:
1 augustus 2018

Werving:
Intern en extern

School:
Libanon Lyceum

Deelgemeente:
Kralingen-Crooswijk

Aantal wtf/fte:
ca. 0,8

Salarisschaal:
LB/LC

Soort dienstverband:
Vacature met uitzicht op vast dienstverband

Functiesoort:
Onderwijzend personeel