Home
BOOR i-Magazine
Scholen
Intranet
zoeken

terug naar lijst

Afdelingsleider VMBO - Rotterdams Vakcollege de Hef

 

 

Rotterdams Vakcollege de Hef


RVC de Hef is een échte vakschool op een bijzondere locatie in Rotterdam Zuid. Waar de drie focuswijken -Hillesluis, Feijenoord en de Bloemhof- samenkomen, vind je ons moderne pand. Hier bieden wij onderwijs in de sectoren Techniek (PIE en BWI), Economie & Ondernemen, Zorg & Welzijn en hebben wij een ISK-afdeling. Na een intensieve trainingsperiode van het onderwijzend personeel, is dit schooljaar gestart met gepersonaliseerd leren in leerjaar 1.

De afgelopen jaren heeft het team gewerkt aan de veilige en succesvolle school die wij nu zijn! Een school die zichzelf op de kaart heeft weten te zetten door goed pedagogisch en innovatief onderwijs te verzorgen op een plek waar wij onze leerlingen mee willen geven dat zij nodig zijn. Een school bovendien, waar het slagingspercentage al jarenlang ruim boven de 90% uitkomt!

 

Rotterdams Vakcollege de Hef heeft per 1 januari 2019 plek voor een

 

AFDELINGSLEIDER VMBO voor 0,6 fte,

aan te vullen met lesgevende taken tot 1,0 fte (schaal 12)

 

Wat wij zoeken
De directeur en afdelingsleiders vormen samen het MT en zijn daarmee verantwoordelijk voor de dagelijkse leiding. Affiniteit en competenties van de nieuwe afdelingsleider VMBO liggen vooral op het gebied van onderwijs- en sectorontwikkeling, buitenschools leren, marketing & communicatie en ICT. Het is voor ons belangrijk dat je:

  • affiniteit hebt met een multiculturele leerlingenpopulatie;

  • over het vermogen beschikt om collega’s te inspireren;

  • strategie weet te vertalen naar concrete en haalbare doelen;

  • aantoonbare kennis van en ervaring in het VMBO hebt, bij voorkeur een grootstedelijke omgeving;

  • van nature in staat bent de identiteit en waarden van de Hef positief voor het voetlicht te brengen.

 

Wat jij meeneemt
Wij geloven dat onze leerlingen alles in zich hebben om uit te groeien tot volwassenen die, op wat voor manier ook, nodig zijn in onze samenleving. Als school hebben wij de eervolle en essentiële taak om hen hierop voor te bereiden en dat vraagt de nodige verantwoordelijkheid. Daarom beschikt de nieuwe afdelingsleider in ieder geval over de volgende kwaliteiten:

  • persoonlijk leiderschap - je bent zichtbaar en aanwezig in de organisatie en helder in jouw communicatie met collega’s + leerlingen. Je hebt het in je om anderen te motiveren, zodat kwaliteiten optimaal tot ontwikkeling en ontplooiing kunnen komen.

  • onderwijskundig leiderschap - je hebt een gefundeerde visie op VMBO-onderwijs en je kunt deze uitdragen. Je bent op de hoogte van de laatste ontwikkelingen binnen het VMBO, met name in de sectorontwikkeling. Je zet aan tot creatief meedenken en bent in staat beleid te vertalen naar breed gedragen, uitvoerbare onderwijsprogramma’s

  • communicatieve vaardigheden - je bent toegankelijk, durft out-of-the-box te denken en bent informeel ingesteld. Daarnaast leg je, zowel intern als extern, gemakkelijk contacten en op het gebied van PR kun je je uitstekend redden.

  • helderheid - je zorgt voor duidelijkheid, transparant beleid en een effectieve verdeling van taken en verantwoordelijkheden, zodat de collega’s en leerlingen weten waar ze aan toe zijn.

De procedure
Je kunt jouw motivatiebrief en CV vóór 29 oktober 2018 mailen naar secretariaat@rvcdehef.nl en richten aan Selma Klinkhamer. De eerste gesprekken vinden plaats op donderdag 8 november, einde middag en/of maandag 12 november 2018, einde middag. Bij gelijke geschiktheid gaat onze voorkeur uit naar een kandidaat met aantoonbare binding met en netwerk in Rotterdam(-Zuid).

Een assessment kan deel uitmaken van de sollicitatieprocedure.

 

Rotterdams Vakcollege de Hef maakt deel uit van Scholengroep Nieuw Zuid en valt onder Stichting BOOR.

 

 
Geplaatst op:
3 oktober 2018

Reageer voor:
29 oktober 2018

Met ingang van:
1 januari 2019

Werving:
Intern en extern

School:
Rotterdams Vakcollege de Hef

Deelgemeente:
Feijenoord

Aantal wtf/fte:
0,6 fte, aan te vullen met lesgevende taken tot 1,0 fte

Salarisschaal:
12