Home
BOOR i-Magazine
Scholen
Intranet
zoeken

terug naar lijst

Senior Controller / Internal auditor - BOOR Services | Concerncontrol

Stichting BOOR verzorgt het openbaar (speciaal) basisonderwijs, voortgezet onderwijs en (voortgezet) speciaal onderwijs in Rotterdam en omgeving. In totaal zijn er 78 scholen, waar dagelijks aan ongeveer 30.000 kinderen wordt lesgegeven met ruim 3.500 medewerkers. BOOR Services is het bestuur bureau van stichting BOOR. 


Wij zijn op zoek naar een :


Internal Auditor / Senior Controller


In een klein team dat onafhankelijk opereert richten jullie je op het 'in control' zijn en blijven van BOOR. Samen met de Concern Controller en 2 collega's vormen jullie de 2e lijn. Stichting BOOR heeft ervoor gekozen de 1e lijn bewaking in de organisatie te plaatsen. Op alle scholen zit een controller waar je veel mee schakelt en die in eerste instantie de processen bewaakt. Jullie zijn als team verantwoordelijk voor het uitvoeren van audits, risico management, het beoordelen van besluiten en het toetsen van de kernprocessen.


Door de vele ontwikkelingen in het onderwijs, is het ‘in control’ zijn als onderwijsbestuur belangrijker dan ooit geworden. Control voert regie op de planning- en control cyclus en stuurt op een effectieve opzet en werking van de AO/IB. Vanuit een signalerende, adviserende en monitorende rol zorgt zij ervoor dat bestuur, management en toezichthouders permanent inzicht hebben in de beheersing van de bedrijfsvoering, ofwel in-control is. Het vroegtijdig signaleren van mogelijke knelpunten voorkomt problemen in de toekomst. Conform de leidende principes binnen de besturingsfilosofie van BOOR zijn controletaken zoveel mogelijk in de lijnorganisatie belegd. Daarbij werken ze volgens de principes van het ‘Three Lines of Defense model’. Uitgangspunt is dat stakeholders niet verrast worden in de bedrijfsvoering en zich maximaal kunnen richten op het primaire proces: het verzorgen van eigentijds en uitdagend openbaar onderwijs in regio Rotterdam.


Je bent verantwoordelijk voor:
• Onderhouden van een doelmatige, doelgerichte en rechtmatige bedrijfsvoering;
• Bijdragen aan optimalisatie van de bedrijfsprocessen van BOOR en toetst door middel van audits periodiek of processen volgens vastgestelde procedures verlopen;
• Ondersteunt en adviseert bij de implementatie van nieuwe processen en draagt bij aan procesoptimalisatietrajecten;
• Vervullen van een spilfunctie binnen het risicomanagement;
• Ondersteunen van de organisatie met de ontwikkeling, invoering en verbetering van beheersmaatregelen;
• Naast het uitvoeren van audits stel je ook vast dat de opgeleverde stukken vanuit het team Financiën accountantsproef zijn (o.a. subsidieverantwoording, bekostigingscontrole, begroting en jaarrekening).


Meer informatie en Solliciteren:
Agium Finance & Control verzorgd voor Stichting BOOR de werving en selectie, reageren kan direct via http://bit.ly/2C4h2Yp
Meer weten over deze positie? Neem contact op met Malou Jacobson via m.jacobson@agium.nl of via 06-23307989.



Document
Geplaatst op:
11 oktober 2018

Reageer voor:
24 oktober 2018

Met ingang van:
Per direct

Werving:
Intern en extern

School:
BOOR Services | Concerncontrol

Deelgemeente:
Centrum

Aantal wtf/fte:
0,8 - 1,0 fte

Dagen:
in overleg

Soort dienstverband:
Vacature met uitzicht op vast dienstverband

Functiesoort:
Onderwijsondersteunend personeel