Home
BOOR i-Magazine
Scholen
Intranet
zoeken

terug naar lijst

Directeur Prins Alexanderschool - Prins Alexander


De Prins Alexanderschool zoekt een Directeur M/V (0.8 - 1.0)


Ons verhaal
Stichting BOOR draagt zorg voor kwaliteit in het (speciaal) Basisonderwijs, voortgezet onderwijs en (voortgezet) speciaal onderwijs in Rotterdam en omstreken. Ongeveer 80 scholen vallen onder onze stichting, waaronder De Prins Alexanderschool. De Prins Alexanderschool is een kleine basisschool liggend in de wijk Ommoord. Ommoord is een wijk binnen het Rotterdamse stadsdeel Prins Alexander. Qua oppervlakte en inwonersaantal behoort Ommoord tot de grootste wijken van Rotterdam. In de wijk hangt een rustige sfeer en er is veel groen. De Prins Alexanderschool ligt tegen de Wijktuin van Ommoord aan.


Ons verhaal, jouw visie als directeur
De Prins Alexanderschool is een dynamische school voor primair onderwijs, waarin we meer willen doen dan alleen de basis leggen voor het voortgezet onderwijs. We hechten veel waarde aan de sfeer op onze school. Kinderen, ouders en leraren moeten zich ‘thuis’ voelen. Wij hebben de school voorzien van een nieuwe inrichting om een gevoel van veiligheid te creëren die aansluit bij de omgeving en het karakter van de school. Dit gevoel van veiligheid is belangrijk voor een ander belangrijk aspect van onze school: ieder kind moet zich op zijn of haar niveau kunnen ontplooien en het maximale resultaat kunnen behalen.


Wat mag je van de Prins Alexanderschool en stichting BOOR verwachten?
Kwaliteit waarborgen! Dat doen we vooral in samenwerking met al onze medewerkers. Binnen BOOR is een breed scala aan onderwijsvormen aanwezig.
Naast jouw dagelijkse werkzaamheden als leidinggevende,  faciliteren en adviseren Stichting BOOR en de Prins Alexanderschool om jouw carrière en ‘’work-life-balance’’ in het onderwijs te bevorderen.  Daarnaast zijn er mogelijkheden genoeg om jouw kwaliteiten binnen het onderwijs optimaal in te zetten. Maar er is meer:
- Een tijdelijke aanstelling voor de periode van 12 maanden,  

  met de mogelijkheid tot een vaste aanstelling bij goed

  functioneren;
- Salariëring en overige arbeidsvoorwaarden conform CAO PO.
- Groot schoolbestuur met verschillende onderwijsvormen en concepten;
- Sparren met andere directeuren over vak gerelateerde onderwerpen;
- Een functie waarbij je jouw talent en expertise als schoolleider optimaal kunt inzetten.Wat we van jou verwachten
Met jouw werkervaring bijdragen aan de talentontwikkeling van iedere leerling. Uiteraard heb je een opleiding tot schoolleider gevolgd, of ben je bereid deze te volgen, en beschik je aantoonbare ervaring in een soortgelijke functie. Jij ondersteunt en draagt onze visie en bepaalt jouw werkwijze hierin zodat jouw school het beste onderwijs biedt. We verwachten dat je open staat voor flexibiliteit en mobiliteit van medewerkers en dit actief aanmoedigt en de kwaliteit nastreeft die wij verwachten van docenten en leerkrachten. Samenwerking tussen onze scholen is heel belangrijk.
Wat we verder samen met jou willen bereiken:
• Een klimaat creëren waarin kinderen, medewerkers en ouders zich gemotiveerd, gestimuleerd en gewaardeerd voelen;
• Een team op een inspirerende manier begeleiden bij het verankeren en verdiepen van doorgevoerde veranderingen op onderwijskundig gebied, je doet dit vooral door te coachen en te bouwen in combinatie met een motiverende stijl;
• Tussen het team staat als dat kan en leiderschap tonen wanneer nodig; 
• Zichtbaar en toegankelijk zijn voor teamleden, leerlingen en ouders en oog hebben voor een goede relatie met MR, collega-directeuren en de bovenschoolse directeur.
• Hoge verwachtingen hebben van leerkrachten en deze op een uitnodigende en realistische wijze ondersteunen.
• Een professionele cultuur stimuleren, daadkrachtig, koersvast en besluitvaardig zijn.
• Met gevoel voor humor een positieve bijdrage leveren aan de sfeer binnen het team en oog hebben voor de persoon achter de leerkracht.
• In samenwerking met de leerkrachten van de Prins Alexanderschool de gezamenlijke, reeds ingezette, onderwijskundige visie verder vorm te geven en te implementeren.
• Met een duidelijke en eigentijdse visie op PR en interne- en externe communicatie, de positie van de school in de wijk Ommoord verder uit te breiden, ten gunste van de groei
 van het leerlingenaantal.  


Hoe ziet jouw sollicitatieproces er uit?
Zie jij aansluiting met ons verhaal? Enthousiast of nieuwsgierig geworden? Leuk! Het eerste gesprek vindt plaats met de Bovenschoolse Directeur en een benoeming- en adviescommissie. Willen we met jou verder in gesprek en jij met ons, dan krijg je een opdracht die je presenteert voor de Bovenschoolse Directeur en dezelfde benoeming- en advies Commissie. Ten slotte volgt er een arbeidsvoorwaarden gesprek en kun je aan de slag bij de Prins Alexanderschool. Vragen? Neem contact op via sollicitatie@stichtingboor.nl, Je kunt tot 8 mei solliciteren.Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.Document
Geplaatst op:
14 april 2019

Reageer voor:
8 mei 2019

Met ingang van:
Per direct

Werving:
Intern en extern

School:
Prins Alexander

Deelgemeente:
Alexander

Aantal wtf/fte:
0,8 - 1,0 fte

Soort dienstverband:
Vacature met uitzicht op vast dienstverband

Functiesoort:
Management