Home
BOOR i-Magazine
Scholen
Intranet
zoeken

terug naar lijst

Directeur Jacob Maris - Jacob Maris

 OMBS JACOB MARIS ZOEKT EEN DIRECTEUR


ONS VERHAAL


Stichting BOOR draagt zorg voor kwaliteit in het onderwijs. (speciaal) Basisonderwijs, voortgezet onderwijs en (voortgezet) speciaal onderwijs in Rotterdam en omstreken. Ongeveer 80 scholen vallen onder onze stichting, waaronder OMBS Jacob Maris.


OMBS Jacob Maris ligt op de rand van recreatiegebied “Het Lage Bergse Bos” en is gelegen aan de rand van het Molenlaankwartier van de wijk Hillegersberg in Rotterdam. Het Molenlaankwartier is een rustige en groene woonwijk met een dorps karakter.


ONS VERHAAL, JOUW VISIE ALS DIRECTEUR


Op OMBS Jacob Maris vinden wij het cultuuronderwijs onmisbaar voor de vorming van jonge mensen tot kritische volwassenen. Via cultuuronderwijs ontwikkelen kinderen hun talenten, maken zij kennis met schoonheid en leren zij de waarde van kunst te begrijpen. Kunst zorgt voor historisch besef en daagt leerlingen uit om een creatieve, onderzoekende houding te ontwikkelen.

Op OMBS Jacob Maris is het voor iedereen op elk niveau mogelijk om zijn talenten zo breed mogelijk te ontwikkelen. De montessorigedachte is de leidraad van ons onderwijs.
We werken aan de brede talent -ontwikkeling van kinderen. Ons onderwijs is gericht op:


• Het verwerven van kennis, waarbij we streven naar zo optimaal mogelijke leeropbrengsten, in de breedste zin van het woord;
• Het afstemmen op de eigen ontwikkeling van een kind en op de verschillen tussen leerlingen;
• Het mogen maken van fouten met als uitgangspunt: van fouten kan je leren (growth mindset, Dweck 2006);
• Leer mij het zelf te doen, leerlingen krijgen ontdekkingsruimte en de leerkracht begeleidt ze als coach en expert.

Hoe dit aansluit op jouw visie? Jij ziet het als een uitdaging de positie van de school binnen de wijk Hillegersberg verder te versterken, zodat de school verder groeit. Je begrijpt dat communicatie zowel extern als intern,  dan ook een must is om dit te bereiken. Uiteraard weet je een klimaat te scheppen, waarin elke medewerker zich prettig voelt. Jouw visie en stijl gaan bijdragen aan het vertrouwen en de professionaliteit van het team en een optimale leeromgeving voor onze kinderen. Je weet je leiderschapsstijl  altijd aan te passen aan de situatie, soms sta je boven het team als het nodig is, maar liever tussen het team wanneer dat kan. Collega’s, leerlingen en ouders weten je te vinden en je hecht waarde aan een goede relatie met MR, jouw team en de Bovenschoolse Directeur.WAT MAG JE VAN JACOB MARIS EN STICTHING BOOR VERWACHTEN?


Kwaliteit waarborgen! Dat doen we vooral in samenwerking met al onze medewerkers. Binnen BOOR is een breed scala aan onderwijsvormen aanwezig.
Naast jouw dagelijkse werkzaamheden als leidinggevende,  faciliteren en adviseren Stichting BOOR en Jacob Maris om jouw carrière en ‘’work-life-balance’’ in het onderwijs te bevorderen.  Daarnaast zijn er mogelijkheden genoeg om jouw kwaliteiten binnen het onderwijs optimaal in te zetten. Maar er is meer:


• Een dynamische school met een kleinschalig & open karakter;
• Een school met betrokken leerkrachten, leerlingen en ouders;
• Een gepassioneerd team, met een sterk ontwikkeld probleemoplossend vermogen, dat veel oog heeft voor verschillen tussen kinderen;
• Een tijdelijke aanstelling voor de periode van 12 maanden, met de mogelijkheid tot een vaste aanstelling bij goed functioneren en salariëring en overige arbeidsvoorwaarden conform CAO PO.

WAT WE VAN JOU VERWACHTEN?


Met jouw werkervaring bijdragen aan de talentontwikkeling van iedere leerling. Jij ondersteunt en draagt onze visie en bepaalt jouw werkwijze hierin zodat jouw school het beste onderwijs biedt. We verwachten dat je open staat voor flexibiliteit en mobiliteit van medewerkers en dit actief aanmoedigt en de kwaliteit nastreeft die wij verwachten van docenten en leerkrachten. Samenwerking tussen onze scholen is heel belangrijk.


• dat je beschikt over HBO+ werk- en denkniveau en in het bezit bent van het diploma ‘schoolleider primair onderwijs’;
• Beschikt over aantoonbare ervaring in een soortgelijke functie;
• In het bezit bent van het montessori diploma of de ambitie hebt dit te behalen;
• Het als een uitdaging ziet om, middels een duidelijke en eigentijdse visie op PR en interne- en externe communicatie, de positie van de school binnen de wijk Hillegersberg verder uit te breiden, ten gunste van de groei van het leerlingenaantal; 
• In staat bent om trendanalyses te vertalen naar onderwijskundig beleid;
• In staat bent processen te managen in tijd, draagvlak en opbrengst. Daarbij niet alleen initieert, maar ook monitort en analyseert.
Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.Nadere informatie en solliciteren:
Bent je naar aanleiding van onze omschrijving enthousiast geworden? Wij nodigen je van harte uit je sollicitatie te mailen naar: sollicitatie@stichtingboor.nl  t.a.v. mevrouw D.A. Faber, o.v.v. sollicitatie directeur OMBS Jacob Maris. 
De sollicitatiegesprekken vinden plaats op 10 mei a.s. (1e gespreksronde).

Geplaatst op:
15 april 2019

Reageer:
Zo snel mogelijk

Met ingang van:
Per direct

Werving:
Intern en extern

School:
Jacob Maris

Deelgemeente:
Hillegersberg-Schiebroek