Laat je contactgegevens achter

Naam (voor- en achternaam):
E-mailadres:
Telefoonnummer:
Interesse in functie als:
CV:
Upload bestand (Max. 16Mb)
Verstuur ›


Actuele vacatures

terug naar lijst

Locatie-directeur - A. Willeboerschool

Ons verhaal

Stichting BOOR draagt zorg voor kwaliteit in het onderwijs. (speciaal) Basisonderwijs, voortgezet onderwijs en (voortgezet) speciaal onderwijs in Rotterdam en omstreken. Ongeveer 80 scholen vallen onder onze stichting, waaronder A. van Willeboerschool.  

De A. Willeboerschool verzorgt onderwijs aan zeer moeilijk lerende kinderen van 4 – 20 jaar. De school is opgedeeld in een basisafdeling (SO 4-12 j) en een afdeling voor voortgezet onderwijs (VSO 12- 20 j), de Hoge Brug.


De A. Willeboerschool verzorgt onderwijs aan zeer moeilijk lerende kinderen van 4–20 jaar. De school is opgedeeld in een basisafdeling (SO 4-12 jaar) en een afdeling voor voortgezet onderwijs (VSO 12- 20 jaar), VSO de Hoge Brug.


Het motto van onze school ´Gewoon als het kan, speciaal als het moet´

 

Wij gaan uit van mogelijkheden en creëren met het hele team de juiste leer- en ontwikkelingskansen voor onze leerlingen. Wij bieden onderwijs, opvoeding, plezier en ontspanning, kortom: een aangepaste en op de behoeften van de leerlingen toegesneden leeromgeving met oog op de toekomst.


De school is voor de leerlingen een gezellige en veilige plek om naar toe te komen. We stellen duidelijke eisen aan onze leerlingen en werken volgens een duidelijke structuur. Naast het aanleren van schoolse vaardigheden zoals lezen en rekenen is er binnen ons onderwijs veel aandacht voor de sociale redzaamheid en het leren van sociale vaardigheden.


De school wordt bezocht door leerlingen met een grote verscheidenheid in culturele achtergrond. Dit beschouwen we als een verrijking voor het leer- en leefklimaat op onze school. De locatie-directeur draagt i.s.m. het team zorg voor de wijze waarop het onderwijsleerproces (onderwijskundig en didactisch) en de onderwijsondersteuning, waaronder de leerlingenzorg, vorm wordt gegeven op de school voor wat betreft organisatie en management. Hij/zij werkt hierbij nauw samen met de locatie-directeur van de VSO-afdeling, VSO De Hoge Brug.


De school is groeiende en heeft op dit moment 7 groepen (inclusief 1 pilotgroep vanuit de samenwerking met Lievegoed, KDC Huize Thomas) en 26 teamleden.

 

De ontwikkelambitie van de sector:


https://www.youtube.com/watch?v=DbJKDijtOO0&feature=youtu.be

 

https://www.youtube.com/watch?v=Zd2riGwPW84&feature=youtu.be

 


Om de ontwikkelingen binnen de school verder vorm en inhoud te geven zoeken wij:

-       een inspirator die visie vertaalt in beleid en handelen en handelen toetst aan beleid en visie. Die nieuwsgierig is, toekomstgericht en met beide benen in het heden staat.

-       een coach, die teams begeleidt in hun professionele ontwikkeling en groei. Die ondersteunt, vertrouwen geeft en anderen sterker maakt in hun positie.

-       een verbinder, die mensen inspireert en motiveert samen te werken aan het beste onderwijs.

-       een regisseur, die faciliteert, mandateert en implementeert, stuurt waar nodig, ruimte biedt waar het kan en snel kan schakelen.

-       een ambassadeur, die onze school met trots presenteert en vertegenwoordigt en opkomt voor de belangen van de leerlingen en de organisatie.


Wij verwachten dat je:

-       ervaring hebt in een relevante leidinggevende functie (in PO of (V)SO). Ervaring binnen het speciaal onderwijs, met name ZML, is een pre;

-       affiniteit hebt met de doelgroep;

-       ervaring hebt in het aansturen van veranderprocessen en in staat bent om het groeiproces van de school goed te begeleiden;

-       de visie van de school in samenwerking met het team verder vorm geeft;

-       de doelstellingen van openbaar onderwijs onderschrijft;

-       kennis hebt van de vernieuwingen in het onderwijs;

-       inzicht hebt in de financiering van onderwijs en zorg, deze kunt monitoren en hierop kan anticiperen;

-       op een open manier samenwerkt met de directeur met portefeuille,  collega locatie-directeuren, afdelingsleiders, teamleden, externen en ouders;

-       kwaliteiten van collega´s ziet en benut;

-       ingeschreven staat in het schoolleidersregister PO;

-       humor hebt en kunt relativeren;

-       flexibel maar duidelijk bent;

-       reflecteert en actief leert van je ervaringen.

 

Wij bieden:

-       een uitdagende werkomgeving op een prettige, kleinschalige school;

-       de mogelijkheid om invloed te hebben op de bovenschoolse beleidsvoorbereiding en ontwikkeling van de sector (V)SO;

-       een professioneel, collegiaal, zelfstandig werkend team;

-       salariëring: loonschaal AC, conform CAO-PO.Nadere informatie en solliciteren:
Ben jij onze nieuwe locatiedirecteur? Enthousiast of nieuwsgierig geworden? Solliciteer dan vóór 3 februari 2020. Dit kan door je CV en motivatiebrief te mailen naar sollicitatie@stichtingboor.nl.  Voor nadere inlichtingen ten aanzien van de functie kun je je richten tot Heleen Lezer (locatiedirecteur) via heleen.lezer@willeboerschool.nl.
Voor vragen over de procedure kun je contact opnemen met Joyce Verschuur (recruiter) via telefoonnummer: 06 - 57169642.

Een selectie-assessment kan onderdeel zijn van de procedure.

Stichting BOOR verzorgt openbaar (speciaal) basisonderwijs, voortgezet onderwijs en (voortgezet) speciaal onderwijs in Rotterdam en omstreken, op 78 scholen met ruim 3500 medewerkers voor ongeveer 30000 leerlingen. Samen werken we aan kwaliteit in onderwijs met als kernwaarden onder andere: oog voor talent, toekomstgericht, een sterke binding met de samenleving en betrokkenheid.
De sector SO/VSO van Stichting BOOR is volop in beweging, Directiefuncties kunnen op termijn anders gepositioneerd worden in een nieuwe organisatiestructuur.

Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.Geplaatst op:
14 januari 2020

Reageer:
Zo snel mogelijk

Met ingang van:
Per direct

Werving:
Intern en extern

School:
A. Willeboerschool

Deelgemeente:
0

Soort dienstverband:
Vacature met uitzicht op vast dienstverband

Functiesoort:
Management