Laat je contactgegevens achter

Naam (voor- en achternaam):
E-mailadres:
Telefoonnummer:
Interesse in functie als:
CV:
Upload bestand (Max. 16Mb)Actuele vacatures

terug naar lijst

Docent biologie eerstegraads - Wolfert van Borselen scholengroep

Met ingang van 1 mei 2020 is de Wolfert Tweetalig op zoek naar een enthousiaste docent biologie met een eerstegraads bevoegdheid! Ben jij beschikbaar? Lees dan verder.

 

Wolfert Tweetalig

Met ruim 1100 leerlingen uit Rotterdam en wijde omgeving is Wolfert Tweetalig

de bekendste tweetalige opleiding voor vwo en havo in Nederland. Leerlingen van Wolfert Tweetalig ervaren wat internationalisering is en weten wat het betekent om een wereldburger te zijn door het curriculum maar ook door samenwerking met leerlingen in het buitenland, uitwisselingen, reizen en internationale stages. Ook leren zij de Engelse taal op near-native niveau gebruiken.

 

In het gebouw van Wolfert Tweetalig volgen de niet-tweetalige vwo- en havo- bovenbouwleerlingen van Wolfert College ook hun opleiding. Het schoolgebouw huisvest daardoor ongeveer 1330 leerlingen.

 

Het management van Wolfert Tweetalig kent een locatiedirecteur en vier teamleiders. Het onderwijzend personeel van de school bestaat uit 110 personen van wie er twintig native speaker zijn. Het onderwijsondersteunend personeel omvat zeventien personen. Omdat Wolfert Tweetalig een Academische Opleidingsschool is, biedt de school jaarlijks aan twintig eerstegraads docenten in opleiding een stageplaats.            

 

Wolfert Tweetalig maakt onderdeel uit van de Wolfert van Borselen scholengroep. Deze scholengroep bestaat uit zes scholen, ieder met een eigen onderwijsprofiel, voor openbaar voortgezet onderwijs (vo) in Rotterdam en omgeving. De scholengroep valt onder stichting BOOR (BOOR).

 

Missie en visie

De missie van de Wolfert van Borselen scholengroep luidt: kwaliteitsonderwijs voor actieve en nieuwsgierige leerlingen in een rijke, internationaal georiënteerde leeromgeving, onderwijs dat het vertrouwen heeft van betrokken ouders.

 

Kwaliteitsonderwijs betekent op Wolfert Tweetalig dat wij streven naar excellente resultaten van onze leerlingen: een goede doorstroming naar de examenklassen en uitstekende examencijfers. De school wil echter meer en veelzijdiger zijn dan een leerinstituut, zij wil leerlingen ook een andersoortige bagage meegeven wanneer zij de school verlaten. Op deze wijze dragen we eraan bij dat onze leerlingen de wereld met open vizier en vol initiatief en zelfvertrouwen tegemoet treden. We willen hen helpen op te groeien tot zelfstandige, kritische en sociaal ingestelde jongvolwassenen. Met elkaar dragen we waarden als respect en verantwoordelijkheid hoog in het vaandel.

 

Wij zijn WOLF; Wereldwijs, Ondernemend, Leergierig en Flexibel

Leerlingen van nu krijgen in de toekomst te maken met onvoorspelbare veranderingen, vergaande technologische ontwikkelingen, snel verouderde kennis en wereldwijde uitdagingen. Leerlingen voorbereiden op de toekomst draait dus zeker niet alleen meer om taal, rekenen en wiskunde. Onderwijs aanbieden dat passend is voor de toekomst, betekent hun de gelegenheid geven wereldwijs, ondernemend, leergierig en flexibel te zijn. En dat is nu precies wat Wolfert Tweetalig doet.

 

Vacature docent biologie

Wegens het aanstaande vertrek van een van onze collega’s zijn wij met ingang van 1 mei 2020 op zoek naar een docent biologie die in de onder- en bovenbouw havo en vwo les gaat geven. Als docent biologie ben je goed in klassenmanagement en daarnaast ben je creatief in het uitvoeren van het lesprogramma. Het ontwikkelen van activiteiten voor de leerlingen in een internationale context vind jij leuk om te doen. Je weet de relevantie van het vak biologie binnen het voornamelijk Engelstalige curriculum van de school te onderstrepen. Je bent een didactisch talent en staat open voor vernieuwing en ontwikkelingen. Omdat al onze leerlingen met een MacBook werken, zijn jouw digitale vaardigheden uitstekend. Je bent in het bezit van een 1e graads onderwijsbevoegdheid biologie en beheerst de Engelse taal op near native niveau. De lesstof weet jij goed over te brengen en je begeleidt en coacht de leerlingen bij het behalen van hun leerdoelen. Zorg jij voor een veilige leeromgeving en ben je in staat het maximale uit een leerling te halen? Beschik jij over uitstekende communicatieve vaardigheden en kan je met ouders en leerlingen op niveau te communiceren? Dan past deze vacature goed bij je. Solliciteer en kom met ons in contact.Nadere informatie en solliciteren:
Solliciteren?
Jouw CV en motivatie mail je naar ano@wolfert.nl. De reactietermijn sluit op vrijdag 14 februari 2020. Gesprekken staan gepland op woensdag 19 februari.

Geplaatst op:
30 januari 2020

Reageer voor:
15 februari 2020

Met ingang van:
1 mei 2020

School:
Wolfert van Borselen scholengroep

Deelgemeente:
Noord

Aantal wtf/fte:
0,8-1,0

Soort dienstverband:
Vacature met uitzicht op vast dienstverband

Functiesoort:
Onderwijzend personeel