terug naar lijst

(Senior) AFAS beheerder - HRM/Payroll - BOOR Services | HR Support

Stichting BOOR verzorgt het openbaar (speciaal) basisonderwijs, voortgezet onderwijs en (voortgezet) speciaal onderwijs in Rotterdam en omgeving. In totaal zijn er 78 scholen, waar dagelijks aan ongeveer 30.000 kinderen wordt lesgegeven met ruim 3.800 medewerkers.

 

 

Stichting BOOR is op zoek naar:

(senior) AFAS beheerder – HRM/Payroll (1,0 fte)

 

De functie

Je bent namens de systeemeigenaren verantwoordelijk voor de continuïteit en het optimaal functioneren van het Afas systeem.

 

Als AFAS beheerder beheer je de administratieve processen op het gebied van HRM/Payroll binnen stichting BOOR. Je denkt en werkt actief mee aan het de optimalisatie van het systeem. Alle processen zijn gebaseerd op ESS, MSS en binnenkort komt hier ook SSS bij. Het beheren en optimaliseren van InSite, OutSite en de Pocket App behoren tot jouw vaste werkzaamheden. Je bouwt analyses en rapportages wanneer hier vanuit de organisatie vraag naar is. Omdat je analytisch ingesteld bent, kun je inhoudelijk meepraten over de data die uit AFAS komt.

 

Je bent samen met je collega beheerders eerste aanspreekpunt voor de gebruikers van AFAS. Zo ondersteun je bij inlogproblemen en verzorg je gebruikerstrainingen en instructies. Je bent sparringpartner voor afdeling HR & afdeling IT én voor de werkgroepen vanuit de sectoren. Je bent in staat om de wensen van deze collega’s goed vertalen naar de mogelijkheden binnen AFAS. Door het stellen van de juiste vragen kom jij erachter wat de klant nodig heeft.

 

Dit ga je onder andere doen
 • Ondersteunen, informeren en opleiden van gebruikers(groepen) bij het werken met AFAS.
 • Maken van impactanalyses in het geval van wijzigingen op de infrastructuur in samenspraak met betrokkenen.
 • Uitvoeren van wijzigingen op de infrastructuur & autorisatiestructuur.
 • Initiatief nemen voor het uitrollen van nieuwe functionaliteiten.
 • Kennis op peil houden van nieuwe mogelijkheden van de software van AFAS.
 • Testen en documenteren van nieuwe functionaliteiten & functionele wijzigingen (updates).
 • Bewaken van de kaders die binnen BOOR vastgesteld zijn.
 • Analyse & rapporten maken.
 • Ondersteuning bieden aan de (personeels-)salarisadministratie & IT bij o.a. accountantscontroles, aansluiting jaarrekening of aan AFAS gekoppelde IT-projecten.

 

Wij zoeken

Je bent een enthousiaste professional met, voor de functie relevante, werkervaring. Naast voldoende inhoudelijke kennis (zie functie eisen) heb je oog voor kwaliteit en werk je nauwgezet. Ook stuur je strak op planning en voortgang. Een klantgerichte houding is voor deze functie vanzelfsprekend. Ook ben je communicatief vaardig, je onderhoudt contact met gebruikers op diverse niveaus binnen de organisatie en weet de wensen van deze gebruikers te vertalen in praktische oplossing in het systeem. Tot slot ben je flexibel, kritisch, stressbestendig, je beschikt over doorzettingsvermogen en je houdt gemakkelijk overzicht.

 

Functie-eisen:
 •  Je hebt minimaal HBO werk- en denkniveau.
 • Uitgebreide ervaring als systeem- of applicatiebeheerder AFAS is een harde eis.
 • Je bent handig met Excel.
 • Ervaring met onderwijsadministratie is een pre.

 

Wij bieden

De bij deze functie behorende loonschaal is schaal 10 (cao VO). Het salaris is afhankelijk van opleiding en ervaring en bedraagt maximaal €4301,-bruto per maand bij een volledige aanstelling. Het betreft een tijdelijke aanstelling voor de periode van een jaar, met de mogelijkheid tot verlenging of een vaste aanstelling.

Stichting BOOR heeft een uitgebreid pakket secundaire arbeidsvoorwaarden, waaronder een ruime vakantieregeling en eindejaarsuitkering. Daarnaast biedt BOOR Services uitstekende studie- en ontwikkelingsmogelijkheden en stimuleert medewerkers om zich blijvend te professionaliseren.

 

BOOR Services

BOOR Services is het servicebureau binnen Stichting BOOR met een hoogwaardig dienstenaanbod voor het bestuur en de scholen. Daarnaast heeft het servicebureau een regisserende en sturende verantwoordelijkheid. Niet het uitvoeren van vooraf overeengekomen taken staat centraal, wel het werken aan de realisatie van vooraf overeengekomen opbrengsten.

 

Binnen BOOR Services zijn diverse expertisegebieden ondergebracht, waaronder algemeen en bestuurlijk beleid, centrale inkoop, communicatie, finance & control, huisvesting, HRM, juridische zaken en kwaliteit, kennis en onderzoek. BOOR Services is gevestigd aan de Schiekade 34 in Rotterdam.

 

Meer informatie en solliciteren

Voor meer informatie over de functie kun je contact opnemen met Matthijs van Engeldorp Gastelaars, Teamregisseur HR support, via 06-14974637. Solliciteren kan uitsluitend digitaal tot 6 juli 2020. Je kunt je sollicitatie sturen naar, sollicitatie@stichtingboor.nl.

 

Acquisitie

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld en er zal daarom niet worden gereageerd op pogingen om desondanks kandidaten aan te bieden.
Geplaatst op:
29 juni 2020

Reageer voor:
6 juli 2020

Met ingang van:
Per direct

School:
BOOR Services | HR Support

Deelgemeente:
Centrum

Aantal wtf/fte:
1,0 fte

Salarisschaal:
10

Soort dienstverband:
Vacature met uitzicht op vast dienstverband

Functiesoort:
Onderwijsondersteunend personeel