terug naar lijst

Directeur - De Wilgenstam

Ben jij een ervaren, enthousiaste directeur en van nature een verbinder? Dan zijn wij op zoek naar jou!

De uitdaging
Heb jij genoeg bagage om leiding te geven aan talentontwikkeling van onze 280 leerlingen? En wil je daarnaast de uitdaging aan gaan om nog veel meer kinderen in Schiebroek de weg naar De Wilgenstam te laten vinden? Wil jij je bijdrage leveren om de school weer een stap verder te laten groeien en meegaan in de ontwikkelingen voor de toekomst? Dan zijn wij op zoek naar jou!

Voor onze openbare basisschool de Wilgenstam in Schiebroek zoeken wij een nieuwe directeur. Iemand die ijzersterk is, inspireert en actief de samenwerking opzoekt met de kinderen, de ouders, de buurt en andere belanghebbende partijen.

Het profiel van de school is gebaseerd op diversiteit in het aanbod, leerling populatie en opleidingsniveau. Dat biedt volop kansen, mogelijkheden en uitdagingen voor jou en de leerkrachten. Het aanbod van kunst en cultuur is onze kracht en kunnen we samen verder ontwikkelen.

De ontwikkeling naar meer gepersonaliseerd leren is 1 van de doelstellingen van de school. Ouders kiezen veelal bewust voor de Wilgenstam door het aanbod en de sfeer. De Wilgenstam biedt rust en structuur. Er is veel ruimte voor talentontwikkeling met name via kunst, cultuur en de plusklas. Het team leerkrachten heeft hart voor de school en de kinderen is collegiaal en zorgt voor een fijne sfeer.


Wil je een verdere indruk van onze leuke school krijgen? Kijk dan eens op onze website:  https://www.wilgenstam.nl  

Laat je inspireren via deze introductiefilm OBS De Wilgenstam:
Jouw plek binnen BOOR
De Wilgenstam is een school van BOOR, het schoolbestuur voor openbaar onderwijs in Rotterdam. Met ruim 3.800 medewerkers en zo’n 75 scholen dragen wij zorg voor het openbaar (speciaal) basisonderwijs, voortgezet onderwijs en (voortgezet) speciaal onderwijs in Rotterdam en omstreken. En dat betekent dat je er niet alleen voor staat. Binnen ons grote schoolbestuur zijn er vele medewerkers actief om jou te ondersteunen in je werk. Experts op het gebied van huisvesting, financiën, onderwijskwaliteit en HR staan voor je klaar. Zo kun jij je focussen op de kern van je werk, namelijk: samen met het team de talenten van je leerlingen ontwikkelen. Daarnaast heb je een plek in een van de vier scholengroepen van BOOR. Hier ontmoet je collega-schooldirecteuren, met wie je kunt overleggen over actuele ontwikkelingen en vakinhoudelijke onderwerpen.


Over de functie
Het betreft een functie van 32-40 uur. De functie is ingeschaald in schaal D12 van de cao primair onderwijs. Het gaat om een contract voor een jaar met uitzicht op een vaste aanstelling. Gezien de arbeidskrapte mogelijk bij tussenevaluatie en goed functioneren al een vaste aanstelling na een half jaar.


Wat neem je mee?
De nieuwe directeur van de Wilgenstam is toegankelijk en zichtbaar voor iedereen in en om de school. Kenmerken die wij graag terugzien in de nieuwe directeur:

  • Je hebt ervaring in een leidinggevende functie in het onderwijs;
  • Je hebt je schoolleidersdiploma of bent bezig deze te behalen;
  • Kennis met betrekking tot pedagogiek, didactiek. Affiniteit met kunst en cultuur is een pré.

En verder…

  • Ben je energiek, innovatief, heb je een gevoel voor humor en relativeringsvermogen;
  • Je denkt makkelijk buiten de gebaande paden maar houdt rekening met alle belanghebbenden;
  • Je hebt een open blik, bent positief ingesteld en empathisch;
  • Je hebt visie, communiceert makkelijk en bent besluitvaardig;
  • Herken jij je in een coachende leiderschapsstijl.

Hoe ziet jouw sollicitatieproces eruit?
Enthousiast of nieuwsgierig geworden? Aarzel niet en solliciteer! Wij ontvangen je reactie in de vorm van een motivatiebrief en cv graag uiterlijk maandag 30 november a.s. via sollicitatie@stichtingboor.nl. Wil je meer weten over de procedure of functie, dan kun je je vragen stellen aan Remy Mensingh, Corporate Recruiter, via: remy.mensingh@stichtingboor.nl of op nummer 06 – 5105 3983.

De sollicitatiegesprekken vinden plaats op donderdag 10 december a.s. (1e gespreksronde) en woensdag 16 december a.s. (2e gespreksronde). Kandidaten worden na beoordeling op basis van brief en cv door de bovenschoolse selectiecommissie voorgedragen aan de benoemingsadviescommissie van de school. Een assessment en/of opdracht kan deel uitmaken van de procedure. Ook kunnen wij referenties opvragen. Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.

Meer informatie over de functie van directeur vind je in bijgaand document:

BOOR-schoolleidersprofiel sector po en (v)so.

 

                                                                 

 Document
Geplaatst op:
16 november 2020

Met ingang van:


School:
De Wilgenstam

Deelgemeente:
0

Aantal wtf/fte:
0,8-1,0

Salarisschaal:
D12

Soort dienstverband:
Vacature met uitzicht op vast dienstverband

Functiesoort:
Management