terug naar lijst

Directeur - Fridtjof Nansen

 

Ben jij een ijzersterke en enthousiaste directeur?
Dan zijn we op zoek naar jou!

 

De uitdaging
Heb jij zin om leiding te geven aan de talentontwikkeling van 400 leerlingen? En hou je ervan om vanuit een stevige visie een schoolorganisatie verder te ontwikkelen, zowel fysiek als inhoudelijk? Dan zijn wij op zoek naar jou! Voor onze openbare jenaplanbasisschool de Fridtjof Nansen in Rotterdam Alexander zoeken wij een nieuwe directeur. Iemand die enthousiast en creatief is, en ervan houdt om samen met het team de mouwen op te stropen en te bouwen.

Bouwen, dat bedoelen we zowel letterlijk als figuurlijk. Letterlijk, omdat de school zich middenin een fase van nieuwbouw bevindt. Vanaf januari 2021 vinden de leerlingen een tijdelijk onderkomen op een andere locatie, terwijl er een nieuw en schitterend gebouw neergezet wordt op de huidige locatie van de school. Aan jou de taak om dit nieuwe proces inspirerend aan te sturen.

Bouwen is ook figuurlijk, omdat de Fridtjof Nansen klaar is voor een volgende ontwikkelingsstap. De school wil in het nieuwe gebouw gaan werken vanuit een aangescherpte visie op het jenaplanonderwijs. Jij helpt deze visie vormgeven én praktisch uit te werken. Met als doel om de leerlingen nog beter tot hun recht te laten komen in het onderwijs. Een mooie uitdaging!


Jouw plek binnen BOOR
De Fridtjof Nansen is een school van BOOR, het schoolbestuur voor openbaar onderwijs in Rotterdam. Met ruim 3.800 medewerkers en zo’n 75 scholen dragen wij zorg voor het openbaar (speciaal) basisonderwijs, voortgezet onderwijs en (voortgezet) speciaal onderwijs in Rotterdam en omstreken. En dat betekent dat je er niet alleen voor staat. Binnen ons grote schoolbestuur zijn er vele medewerkers actief om jou te ondersteunen in je werk. Experts op het gebied van huisvesting, financiën, onderwijskwaliteit en HR staan voor je klaar. Zo kun jij je focussen op de kern van je werk: de talenten van je leerlingen ontwikkelen, samen met het team. Daarnaast heb je een plek in een van de vier scholengroepen van BOOR. Hier ontmoet je collega-schooldirecteuren, met wie je kunt overleggen over actuele ontwikkelingen en vakinhoudelijke onderwerpen.

Over de functie
Het betreft een functie van 32-40 uur. De functie is ingeschaald in schaal D12 van de cao primair onderwijs. Het gaat om een aanstelling van een jaar met de met de mogelijkheid van omzetting naar onbepaalde tijd bij goed functioneren.


Wat neem je mee?
De nieuwe directeur van de Fridtjof Nansen is een betrokken en toegankelijke persoonlijkheid voor iedereen in en om de school. Kenmerken die wij graag terugzien in de nieuwe directeur:

  • Je hebt ervaring in een leidinggevende functie in het onderwijs;
  • Je hebt affiniteit met het jenaplanonderwijs en kunt de basisprincipes hiervan vertalen naar de visie van de school;
  • Je hebt je schoolleidersdiploma of bent bezig deze te behalen;
  • Ervaring met nieuwbouwprojecten is een pré.

En verder…

  • Ben je flexibel, enthousiast, communicatief sterk, besluitvaardig, empathisch, representatief, teamgericht;
  • Heb je een sterke persoonlijkheid;
  • Kun je mensen en groepen met elkaar verbinden, én
  • Herken je je in een coachende leiderschapsstijl.

Hoe ziet jouw sollicitatieproces eruit?
Enthousiast of nieuwsgierig geworden? Aarzel niet en solliciteer! Wij ontvangen je reactie in de vorm van een motivatiebrief en cv graag uiterlijk maandag 30 november a.s. via sollicitatie@stichtingboor.nl. Wil je meer weten over de procedure of functie, dan kun je je vragen stellen aan Remy Mensingh, Corporate Recruiter, via: remy.mensingh@stichtingboor.nl of op nummer 06 – 5105 3983.

De sollicitatiegesprekken vinden plaats in week 50 (1e gespreksronde) en week 51
(2e gespreksronde). Kandidaten worden na beoordeling door de bovenschoolse selectiecommissie voorgedragen aan de benoemingsadviescommissie van de school. Een assessment en/of opdracht kan deel uitmaken van de procedure. Ook kunnen wij referenties opvragen. Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.

Meer informatie over de functie van directeur vindt je in bijgaand document:

BOOR-schoolleidersprofiel sector po en (v)so.

 Document
Geplaatst op:
16 november 2020

Met ingang van:


School:
Fridtjof Nansen

Deelgemeente:
0

Aantal wtf/fte:
0,8-1,0

Salarisschaal:
D12

Soort dienstverband:
Vacature met uitzicht op vast dienstverband

Functiesoort:
Management