terug naar lijst

Docent Nederlands NT2 1,8 fte - Olympia College

Onze school

Het Olympia College is een openbare school voor Praktijkonderwijs, VMBO-PrO, VMBO-LWOO, Entree-MBO en ISK. De school bereidt leerlingen voor om zo zelfstandig mogelijk deel te kunnen nemen aan de maatschappij. De school wil leerlingen helpen hun talent te ontdekken en te ontwikkelen. Elke leerling heeft talent en wil dat laten zien. Het Olympia College maakt deel uit van SNZ en valt onder Stichting BOOR.

 

Onze scholengroep

Het Olympia College is onderdeel van SNZ. Samen met de Hugo de Groot, RVC de Hef en het Einstein Lyceum vertegenwoordigen wij het complete aanbod van openbaar voortgezet onderwijs in Rotterdam-Zuid. Vanuit die identiteit staan wij mede aan de basis van het Rotterdam van morgen. Zeker in deze tijd, nu Zuid in beweging komt en de versnellende vernieuwing actueler is dan ooit, ontstaat er een belangrijke opgave voor het onderwijs om aan te haken en mee te vernieuwen. Wij vinden dat onze leerlingen op Zuid, het verdienen om mee te gaan in die vernieuwing. Sterker nog, zij moeten die vernieuwing in de toekomst zelf vormgeven.

 

Om dat te bereiken, leggen we de lat voor onszelf hoog. Met uitdagend en ambitieus onderwijs, in constante verbinding met de maatschappij, willen wij onze leerlingen opleiden tot betrokken en zelfbewuste jongvolwassenen. Om dit te realiseren, zijn wij altijd op zoek naar bevlogen onderwijzers, ondersteuners en leidinggevenden, die met ons het Rotterdams openbaar onderwijs op Zuid verder willen ontwikkelen. Want het beste wat het openbaar onderwijs te bieden heeft, hoort hier op Zuid, vinden wij. Help jij ons de volgende stap te zetten?

 

Wat zoeken wij?

Het Olympia College zoekt een docent en mentor voor de afdeling ISK-alfabetisering  (Internationale Schakelklassen).  

Als docent en mentor ISK-alfabetisering op het Olympia College ben je in staat meerdere vakken te geven, maar het gaat natuurlijk vooral om Nederlands als tweedetaalverwerving. Daarnaast kun je ook vakken geven als rekenen, burgerschap, handvaardigheid.

De ISK-alfabetisering houdt het volgende in: In deze (kleinere) groepen wordt lesgegeven aan leerlingen die in land van herkomst geen onderwijs hebben genoten en anders gealfabetiseerd zijn. De leerlingen missen vaak de schoolse vaardigheden en zijn niet gewend om hele dagen naar school te gaan. De leerlingen zijn tussen de 11 en 18 jaar en functioneren op ZML-cluster 3 niveau.

Als mentor ben je het eerste aanspreekpunt voor ouders/verzorgers en leerlingen en begeleid je hen naar de volgende stap in hun ontwikkeling en het vervolgonderwijs of in enkele gevallen zelfs de arbeidsmarkt. Je haalt er met ouders/verzorgers, leerlingen en collega’s uit wat mogelijk is.

 

Wat vragen wij?

Een collega:

 

  • die affiniteit heeft met onze leerlingen.
  • met een tweedegraads bevoegdheid Nederlands en ervaring met anderstalige leerlingen in het praktijkonderwijs. Een collega met een PABO-diploma (aangevuld met een NT2 certificaat of bereid deze te halen) nodigen wij ook uit om te solliciteren.

 

Wat kunnen wij bieden?

Een fijn team van 90 collega’s die samen zorgen dat de leerlingen elke dag goed onderwijskrijgen in een prettige sfeer in een monumentaal gebouw. Afhankelijk van bevoegdheid, kennis en ervaring wordt de functie als LB of LC gewaardeerdNadere informatie en solliciteren:
Solliciteren U kunt tot 1 november a.s. uw schriftelijke sollicitatie met CV richten aan mevrouw N. Eelman,
directeur Olympia College, via e-mailadres n.eelman@snz.nl 
Website: www.olympiacollege.nl
Tel: 010 - 483 53 11

Geplaatst op:
24 juni 2024

Reageer:
Zo snel mogelijk

Met ingang van:
Per direct

School:
Olympia College

Deelgemeente:
0

Salarisschaal:
conform CAO onderwijs

Soort dienstverband:
Vacature met uitzicht op vast dienstverband

Functiesoort:
Onderwijzend personeel