terug naar lijst

Docent Nederlands, 2e gr., 0,4 fte - Einstein Lyceum

Het Einstein Lyceum is onderdeel van SNZ. Samen met de Hugo de Groot, RVC de Hef en het Olympia College vertegenwoordigen wij het complete aanbod van openbaar voortgezet onderwijs in Rotterdam-Zuid. Vanuit die identiteit staan wij mede aan de basis van het Rotterdam van morgen. Zeker in deze tijd, nu Zuid in beweging komt en de versnellende vernieuwing actueler is dan ooit, ontstaat er een belangrijke opgave voor het onderwijs om aan te haken en mee te vernieuwen. Wij vinden dat onze leerlingen op Zuid, het verdienen om mee te gaan in die vernieuwing. Sterker nog, zij moeten die vernieuwing in de toekomst zelf vormgeven. Om dat te bereiken, leggen we de lat voor onszelf hoog. Met uitdagend en ambitieus onderwijs, in constante verbinding met de maatschappij, willen wij onze leerlingen opleiden tot betrokken en zelfbewuste jongvolwassenen.

Om dit te realiseren, zijn wij altijd op zoek naar bevlogen onderwijzers, ondersteuners en leidinggevenden, die met ons het Rotterdams openbaar onderwijs op Zuid verder willen ontwikkelen. Want het beste wat het openbaar onderwijs te bieden heeft, hoort hier op Zuid, vinden wij. Help jij ons de volgende stap te zetten?

Onze school
Het Einstein Lyceum is een openbare scholengemeenschap voor mavo, havo, atheneum en gymnasium in Hoogvliet (Rotterdam). Met het metrostation Zalmplaat naast de deur is onze school goed bereikbaar. Kwaliteit staat bij ons hoog in het vaandel. Dat is te zien aan de resultaten die onze leerlingen halen en aan het team dat zich iedere dag inzet voor onze leerlingen. De basis is goed, ons leerlingenaantal groeit en we werken actief samen met de omliggende basisscholen. We vinden het belangrijk dat we elkaar kennen.

Naast ons reguliere onderwijsprogramma bieden we uitdagende extra's aan in de pijlers World Class, Beeldklas, Sportklas, Muziek & Dans. Het Einstein Lyceum is een kleinschalige school, met 900 leerlingen. Het personeelsteam bestaat uit 100 collega’s en is van alle leeftijden, jong in hart en enthousiast. Samenwerking en intercollegiale consultatie staan centraal.

Collectieve ambitie
Onze leerlingen spelen elke dag hun eigen wedstrijd. Wij zien de school als een speelveld waarbij de leerling centraal staat. Hij staat op de middenstip en de wereld ligt aan zijn voeten. Wij, de mentoren, docenten en ouders, moedigen de leerling aan. Wij bereiden de leerling zo goed mogelijk voor om zijn plek in de samenleving te ontdekken en in te nemen. De leerling heeft hierbij de regie.
Elke leerling speelt zijn eigen wedstrijd met als doel om te scoren. Dit doet de leerling op drie niveaus: resultaten, sociale vaardigheden en omgaan met de vrijheden van zichzelf en de ander. Om het speelveld heen staat een enthousiast en betrokken team: de medewerkers van het Einstein Lyceum. Zij observeren, stellen vragen, ondersteunen en dagen uit. De supporters van de leerlingen mogen niet ontbreken bij de wedstrijd: de ouders.
De collectieve ambitie komt voort uit de volgende vijf waardes die kenmerkend zijn voor onze school en de scholengroep. Het geven van aandacht, werken vanuit verbinding met elkaar, een betrokken houding, tonen van nieuwsgierigheid en het nemen van verantwoordelijkheid. Elk personeelslid heeft een belangrijke voorbeeldfunctie in het uitdragen van deze waardes.


Vakgroep Nederlands
Bij de vakgroep Nederlands van het Einstein Lyceum hebben we taalbewust lesgeven hoog in het vaandel staan. Onze leerlingen vormen een goede afspiegeling van de samenleving en brengen daarmee ook meerdere talen mee het klaslokaal in. Op school hebben we hier oog voor en leerlingen voelen zich gezien bij ons.

De vakgroep zoekt een nieuwe collega die samen met de rest van het team ervoor wil zorgen dat leerlingen taalsterk en taalbewust de school met een diploma verlaten. We zetten vol in op leesplezier om de taalontwikkeling te stimuleren en ons nieuwe teamlid heeft idealiter dezelfde passie.

Spreekt dit u aan?

Solliciteer dan bij ons.

Nadere informatie en solliciteren:
Nadere informatie kan verkregen worden bij Mohammed Bousnane, m.bousnane@einsteinlyceum.nl
 

Geplaatst op:
1 november 2023

Reageer voor:
15 december 2023

Met ingang van:
8 januari 2024

School:
Einstein Lyceum

Deelgemeente:
Hoogvliet

Aantal wtf/fte:
0,4 fte

Salarisschaal:
Nader te bepalen

Dagen:
nog nader te bepalen.

Soort dienstverband:
Vacature met uitzicht op vast dienstverband

Functiesoort:
Onderwijzend personeel