terug naar lijst

Teamleider mavo - Einstein Lyceum

Gezocht: Teamleider mavo

Einstein Lyceum (1,0 fte) 

 

Onze school, het Einstein Lyceum

Het Einstein Lyceum is een openbare scholengemeenschap voor mavo, havo, atheneum en gymnasium in Hoogvliet (gemeente Rotterdam) met 900 leerlingen. Het personeel is van alle leeftijden, jong in hart en enthousiast. Samenwerking en intercollegiale consultatie staan centraal. Met het metrostation Zalmplaat naast de deur is onze school goed bereikbaar. Naast ons reguliere onderwijsprogramma bieden we uitdagende extra's aan in de pijlers World Class, Beeldklas, Sportklas, Muziek & Dans. Goed onderwijs, gerichte, persoonlijke aandacht en prikkelende buitenschoolse projecten, zorgen ervoor dat het pad voor de leerlingen, zich stap voor stap ontvouwt en zichtbaar wordt. Zodra ze dit pad eenmaal ontdekt hebben, kunnen ze komen waar ze willen.

 

Collectieve ambitie

De collectieve ambitie komt voort uit de volgende vijf waardes die kenmerkend zijn voor onze school en de scholengroep:

  1. Het geven van aandacht,
  2. werken vanuit verbinding met elkaar,
  3. een betrokken houding,
  4. tonen van nieuwsgierigheid en
  5. het nemen van verantwoordelijkheid.

De teamleider heeft een belangrijke voorbeeldfunctie in het uitdragen van deze waardes.

 

We zijn een kleinschalige school onder de rook van Rotterdam. In ons onderwijs zoeken we de verbinding met de buitenwereld. De middelbare schooltijd is belangrijk, maar het is geen eindstation. Het zijn stappen naar volwassenheid. Wij maken de leerlingen nieuwsgierig. “Waar ben je goed in?  Waar liggen jouw interesses en wat wil je worden?” We helpen leerlingen hun eigen pad naar de toekomst te ontdekken.

 

De school zien wij als een speelveld waarbij leerlingen centraal op de middenstip staan. De wereld ligt aan hun voeten. Om het speelveld staat een enthousiast en betrokken team: de medewerkers van het Einstein Lyceum. Zij observeren, stellen vragen, ondersteunen en dagen uit.  
Samen begeleiden we de leerlingen zo goed mogelijk om hun plek in de samenleving te ontdekken en in te nemen.

 

Elke dag spelen onze leerlingen hun eigen wedstrijd met als doel te scoren op drie niveaus: resultaten, sociale vaardigheden en omgaan met de vrijheden van zichzelf en de ander. Zij hebben hierbij de regie. De supporters van de leerlingen mogen niet ontbreken bij de wedstrijd: ouders en verzorgers.

 

Scholengroep Nieuw Zuid

Het Einstein Lyceum is onderdeel van SNZ (Scholengroep Nieuw-Zuid). Samen met de Hugo de Groot, De Hef en het Olympia College vertegenwoordigen wij het complete aanbod van openbaar voortgezet onderwijs in Rotterdam-Zuid. Vanuit die identiteit staat SNZ mede aan de basis van het Rotterdam van morgen. Zeker in deze tijd, nu Zuid in beweging komt en de versnelde vernieuwing actueler is dan ooit, ontstaat er een belangrijke opgave voor het onderwijs om aan te haken en mee te vernieuwen. Als scholengroep vinden wij dat onze leerlingen het verdienen om mee te gaan in die vernieuwing. Sterker nog, zij moeten die vernieuwing in de toekomst zelf vormgeven. Om dat te bereiken, leggen we de lat hoog. Met uitdagend en ambitieus onderwijs, in constante verbinding met de maatschappij, willen wij onze leerlingen opleiden tot betrokken en zelfbewuste jongvolwassenen. Daarom is SNZ altijd op zoek naar bevlogen onderwijzers, ondersteuners en leidinggevenden, die met ons het Rotterdams openbaar

onderwijs op Zuid verder willen ontwikkelen. Want het beste wat het openbaar onderwijs te bieden heeft, hoort volgens de scholengroep hier op Zuid.

Wie zoeken wij?

We zijn op zoek naar een passievolle, ervaren teamleider voor onze mavo-afdeling. Een leider die intrinsiek gemotiveerd is om het beste uit het team te halen en met ons goed onderwijs wil realiseren. Iemand die zich vol overtuiging aan ons committeert en affiniteit heeft in het leiding geven aan deze doelgroep.

Positionering van de teamleider

De teamleider maakt onderdeel uit van de schoolleiding, bestaande uit de locatiedirecteur en nog twee teamleiders. De teamleider heeft een integrale verantwoordelijkheid ten aanzien van de afdeling met het daarbij behorende team van medewerkers. Dit betekent de verantwoordelijkheid voor de kwaliteit van de leerlingenzorg, kwaliteitszorg en de ontwikkeling van het onderwijs, personeel en financiën. Daarnaast wordt er verdere invulling gegeven aan bijvoorbeeld specifieke portefeuilles en aanvullende taken of verantwoordelijkheden en worden er jaarlijks resultaatafspraken gemaakt voortvloeiend uit de school(jaar)plannen.

De functie van de teamleider

De functie van de teamleider is een cruciale rol in het gehele onderwijsproces. Enerzijds focust de teamleider zich op de dagelijkse gang van zaken met betrekking tot het primaire proces van de school en het begeleiden en aansturen van de medewerkers hierin. Anderzijds speelt de teamleider een belangrijke rol op het gebied van de visie- en beleidsontwikkeling van de school. Dit brengt een spanningsveld met zich mee, waarbij de focus moet liggen op de langere termijn doelen terwijl ook de dagelijkse gang van zaken niet uit het oog verloren mogen worden.

We benadrukken dat de teamleider zich niet opstelt als een primus inter pares (eerste aanspreekpunt) of als facilitator van het team. De teamleider blijft het standpunt en de visie van de schoolleiding uitdragen, ook als de positie onder druk komt te staan. Je bent leidinggevende en maakt hierdoor geen onderdeel (meer) uit van het docenten-, of OOP-team, maar je bent wel onderdeel van het Einsteinteam.

Bovenstaande aandachtspunten vragen naast rolbewustzijn ook rolvastheid van de teamleider.

 

De verwachtingen

Als teamleider geef je richting en vertrouwen. Dit doe je middels het voeren van de wederzijdse dialoog en door je op te stellen als een “ critical friend”. Je hebt daarnaast een signaalfunctie en een voorbeeldfunctie in het uitdragen van een open lerende schoolcultuur.

Van teamleiders wordt verwacht dat zij zich als onderwijskundige leiders ontwikkelen, waarin vanuit een gezamenlijke onderwijskundige visie wordt gestreefd naar maximale talentontplooiing van zowel medewerkers als leerlingen.

Jouw kwaliteiten kunnen ter ondersteuning ingezet worden ten behoeve van de gehele scholengroep of op één van de andere locaties. Om je functie als teamleider volwaardig uit te kunnen oefenen, voer je in principe geen lesgevende taken uit.

Daarnaast verwachten we dat je minimaal vier dagen per week beschikbaar bent. De voorkeur gaat uit naar een fulltime invulling. Voor de verdere inhoud van de functie wordt verwezen naar de functieomschrijving ‘tactische leidinggevende B’. Er wordt uitgegaan van minimaal HBO-, werk- en denkniveau.

 

Wat bieden wij jou?

Een fijn team van ongeveer 100 collega’s, die samen zorgen dat de leerlingen elke dag goed onderwijs krijgen in een open lerende cultuur in een veilig schoolgebouw. SNZ biedt de mogelijkheid je breed te kunnen ontwikkelen als teamleider, door middel van scholing, training (‘on the job’) en coaching. Als teamleider heb je de mogelijkheid om afhankelijk van jouw specifieke leerdoelen, wensen en talenten deel te nemen aan school overstijgende projecten, intervisie bijeenkomsten en oriëntatie- en uitwisselmogelijkheden binnen de scholengroep.

De functie van teamleider in de scholengroep is ingeschaald in schaal 12 CAO VO. Daarnaast wordt een toelage van 4% toegekend.

 

Sollicitatieprocedure

De vacature wordt zowel intern als extern geplaatst.

Er kan tot maandag 13 mei 2024 gereageerd worden op de vacature.

Een schriftelijke sollicitatie met CV kan gericht worden aan mw. B. Fischer, directeur Einstein Lyceum via e-mail:  sollicitatie@einsteinlyceum.nl.

Een selectieassessment op basis van bovenstaand profiel zal onderdeel zijn van de sollicitatieprocedure.

 

We streven ernaar om in maximaal twee sollicitatiegesprekken tot een benoeming te komen.

Deze gesprekken vinden plaats in week 20 (13 t/m 17 mei 2024). Voor meer informatie over de functie en procedure kunt u contact opnemen met mevrouw C. Schouten, c.schouten@einsteinlyceum.nl .

 

Meer informatie over de school en de scholengroep is te vinden via de websites:

www.einsteinlyceum.nl en www.snz.nl

 



Document
Nadere informatie en solliciteren:

Sollicitatieprocedure

De vacature wordt zowel intern als extern geplaatst.
Er kan tot maandag 13 mei 2024 gereageerd worden op de vacature.
Een schriftelijke sollicitatie met CV kan gericht worden aan mw. B. Fischer, directeur Einstein Lyceum via e-mail:  sollicitatie@einsteinlyceum.nl.
Een selectieassessment op basis van bovenstaand profiel zal onderdeel zijn van de sollicitatieprocedure.

We streven ernaar om in maximaal twee sollicitatiegesprekken tot een benoeming te komen.
Deze gesprekken vinden plaats in week 20 (13 t/m 17 mei 2024). Voor meer informatie over de functie en procedure kunt u contact opnemen met mevrouw C. Schouten, c.schouten@einsteinlyceum.nl .

Meer informatie over de school en de scholengroep is te vinden via de websites:
www.einsteinlyceum.nl en www.snz.nl

Geplaatst op:
12 april 2024

Reageer voor:
13 mei 2024

Met ingang van:
1 augustus 2024

School:
Einstein Lyceum

Deelgemeente:
Hoogvliet

Aantal wtf/fte:
0,8-1

Salarisschaal:
Schaal 12

Dagen:
ma t/m vr

Soort dienstverband:
Vacature met uitzicht op vast dienstverband

Functiesoort:
Management