Onze ondernemende, gecombineerde vakgroep bedrijfseconomie is zoekende naar een collega die vorm wil geven aan de doorlopende leerlijn binnen het vak bedrijfseconomie (beco) op zowel de havo als het vwo. Samen met een andere bedrijfseconomen ben je verantwoordelijk voor de ontwikkeling van het vak aan de hand van relevante en boeiende content.

Per volgend schooljaar voorzien we een beschikbaarheid van ca. 10-14 lesuren bedrijfseconomie in de bovenbouw van zowel de havo als het vwo.
Uiteraard is deze vacature uitstekend te combineren met de vacature docent economie/business economics.
Ben jij een schaap met vijf poten en houd je ervan te werken in de dynamische omgeving die de grote stad biedt? Ben je geïnteresseerd en per volgend schooljaar beschikbaar? Lees dan verder.

 

Wolfert Tweetalig
Wolfert Tweetalig is de grootste en bekendste tweetalige opleiding voor vwo en havo in Nederland. Wij bieden onze leerlingen eigentijds, innovatief onderwijs in een internationaal georiënteerde omgeving waarin ze leren wat het betekent om wereldburger te zijn. Niet alleen door het curriculum, maar ook door samenwerking met leerlingen in het buitenland, uitwisselingen, reizen en internationale stages. Zij leren Engels op ‘near native’ niveau te gebruiken.
De school wil meer en veelzijdiger zijn dan een leerinstituut. Het coachingsprogramma van Wolfert Tweetalig ondersteunt onze leerlingen om vanuit een growth mindset hun zelfregulerend vermogen aan te spreken zodat zij regisseur over hun leerproces zijn. Zo dragen we eraan bij dat onze leerlingen de wereld met open vizier en vol initiatief en zelfvertrouwen tegemoet treden.

 

Wij zijn WOLF; Wereldwijs, Ondernemend, Leergierig en Flexibel

Onderwijs aanbieden dat passend is voor de toekomst betekent, leerlingen de gelegenheid geven wereldwijs, ondernemend, leergierig en flexibel te zijn. En dat is precies wat Wolfert Tweetalig doet.

 

De vakgroep
De vakgroep is op dit moment opgebouwd uit twee takken: economie en bedrijfseconomie. Momenteel bestaat deze vakgroep uit vier (bedrijfs)economen, die in gezamenlijkheid de twee vakken vormgeven. De vakgroep is open en divers, net als de school en de stad.
In de derde klas geven we het vak “Business Economics”, waarin leerlingen in het Engels kennismaken met de basis van economie en bedrijfseconomie. Het bovenbouw curriculum wordt in het Nederlands vormgegeven. Binnen het curriculum besteden we aandacht aan het karakter van Wolfert Tweetalig. We gebruiken ons vak om via internationale contexten onze leerlingen voor te bereiden op de samenleving.

 

Wat vragen wij van jou

  • Je beschikt over een bevoegdheid 1e graad bedrijfseconomie of daarvoor studerende;
  • ervaring met het lesgeven aan examenklassen bedrijfseconomie is een pré;
  • je hebt affiniteit met het lesgeven aan leerlingen die een weerspiegeling zijn van de Rotterdamse samenleving;
  • je bent een didactisch talent en staat open voor vernieuwing en ontwikkelingen;
  • je denkt en werkt enthousiast mee aan de onderwijsontwikkeling, wat zich uit in het proactief meewerken in de ontwikkeling van lesmateriaal en kritische inbreng bij het samenstellen van toetsen;
  • je houd er aantoonbaar van om lesvoorbereiding en nawerk zorgvuldig op orde te hebben;
  • je kan zelfstandig acteren maar je bent tegelijkertijd een teamspeler;
  • je zorgt voor een veilige leeromgeving en bent in staat het maximale uit een leerling te halen;
  • je bent goed in klassenmanagement en je bent creatief in het uitvoeren van het lesprogramma;
  • de lesstof weet jij goed over te brengen en je begeleidt en coacht de leerlingen bij het behalen van hun leerdoelen;
  • je Engels is goed, je kunt gemakkelijk met je Engelstalige collega’s communiceren. en je voelt je vertrouwd genoeg om les te geven in het Engels
  • je digitale vaardigheden zijn up to date;
  • het ontwikkelen van activiteiten voor de leerlingen in een internationale context vind jij leuk om te doen;
  • je hebt uitstekende communicatieve vaardigheden en bent in staat om met leerlingen, ouders en collega’s op niveau te communiceren;
  • je hebt ervaring en/of affiniteit met het verzorgen van lessen in het Engels (onderdeel van de vacature is een klein aantal lesuren in het vak Business Economics);
  • je staat ervoor open om als coach (mentor) bij te dragen aan de ontwikkeling van onze leerlingen binnen één van de onderwijsteams.

Wat hebben wij jou te bieden
Wolfert Tweetalig heeft jou dertig jaar innovatief tweetalig onderwijs te bieden. Het is een school met een hecht (tweetalig) team in hartje Rotterdam. Je komt te werken in een innovatieve en initiatiefrijke werkomgeving met havo/vwo-leerlingpopulatie die een weerspiegeling is van de Rotterdamse samenleving. Er zijn talloze mogelijkheden om je als docent en coach te ontplooien en er is een introductieprogramma voor nieuwe collega’s. Verder krijg je de beschikking over instrumenten om modern onderwijs vorm te geven, zoals een MacBook (in bruikleen) en onderwijsprogramma’s. En uiteraard is er de kans om met leerlingen op een internationale reis te gaan.