terug naar lijst

Intern Begeleider - De Blijberg

Ons Verhaal

Stichting BOOR draagt zorg voor kwaliteit in het onderwijs. (speciaal) Basisonderwijs, voortgezet onderwijs en (voortgezet) speciaal onderwijs in Rotterdam en omstreken. Ongeveer 75 scholen vallen onder onze stichting, waaronder De Blijberg.

 

Wie zijn wij?

De Blijberg is een grote Jenaplanschool, met 17 groepen. We hebben 6 onderbouwgroepen (1/2), 6 middenbouwgroepen (3/4/5) en 5 bovenbouwgroepen (6/7/8). De school wordt gekenmerkt door een zeer betrokken, mondige, positief-kritische populatie van kinderen, ouders en teamleden. De Blijberg heeft veel zaken goed in de praktijk lopen maar heeft de ambitie om deze in komende jaren ook in structuur en beleid te vangen. De uitdaging ligt in het vastleggen van de kwaliteit in procesbeschrijvingen en gezamenlijke kaders. Naast sterke cognitieve resultaten werkt de school aan sterke sociale opbrengsten bij de kinderen. De Blijberg is immers een school waar je leert samenleven!

 

Jenaplanschool De Blijberg is een talige school waarin kinderen van jongs af aan leren te verwoorden wat ze denken, voelen en ervaren en dat ze een andere mening mogen hebben dan een ander. De visie van de Blijberg is dat kinderen op school leren leren en leren samen te leven. School is een veilige stabiele omgeving waar kinderen zichzelf kunnen zijn en waar ze op alle terreinen hun kwaliteiten kunnen ontwikkelen. Iedereen heeft zijn leerpunten en zijn sterke kanten. Die aspecten willen we bij ieder kind ontdekken. De zeven Jenaplan-essenties zijn het uitgangspunt in ons dagelijks handelen.

 

Ben jij die ib-er die wij zoeken?

 

Wij zoeken zo spoedig mogelijk een, bij voorkeur ervaren,  intern begeleider die samen met de twee intern begeleiders verantwoordelijk is voor zicht op ontwikkeling, het ondersteuningsbeleid van de school en de begeleiding en coaching van leerkrachten. Voor dit moment betreft het vooral inzet voor de bovenbouw, maar verder in de toekomst kan dat veranderen.

 

Je innoveert, bereidt de uitvoering van beleid voor, volgt ontwikkelingen op het gebied van ondersteuning en houdt leerkrachten hiervan op de hoogte. Je voert overleg met overkoepelende organisaties die bij de school betrokken zijn. Je bent aanspreekpunt voor ouders, leerkrachten en directie wat betreft ondersteuning aan kinderen en het onderwijsproces. En in sommige gevallen werk je zelf ook nog met kinderen zoals met de plusklas.Wat kan je? 

  • Je hebt een afgeronde PABO opleiding en een opleiding tot intern begeleider.
  • Je bent goed in samenwerken, afstemmen en je bent communicatief vaardig.
  • Je ziet ouders als partners bij de ontwikkeling van kinderen.
  • Je onderschrijft de uitgangspunten van het Jenaplanonderwijs en bent bereid je te verdiepen in het Jenaplanonderwijs.
  • Je bent in de omgang een prettige, soms eigenwijze, interne begeleider met Lef en Liefde voor het vak en onze kinderen.
  • Je wilt dat elk kind elke dag met plezier “leert leren en leven” op school.
  • Je weet wat goed- en modern onderwijs naar de toekomst toe inhoudt en als vanzelfsprekend stuur je ook op resultaat.

Solliciteren?

Zie jij aansluiting met ons verhaal? Ben je enthousiast of nieuwsgierig geworden? Stuur dan je CV en motivatiebrief zo spoedig mogelijk, maar uiterlijk 12 maart 2021, naar sollicitatie@stichtingboor.nl.

 

Voor inhoudelijke vragen kun je je richten tot Arianne Zonneveld (directeur) via arianne@blijberg.nl of 010-4669629.

 

De gesprekken staan gepland in week 11 en week 12.

Geplaatst op:
22 februari 2021

Reageer:
Zo snel mogelijk

Met ingang van:
Per direct

School:
De Blijberg

Deelgemeente:
0

Aantal wtf/fte:
0,6 fte - 0,8 fte

Soort dienstverband:
Vacature met uitzicht op vast dienstverband

Functiesoort:
Onderwijsondersteunend personeel